Začinsko bilje na terasi i na dohvat ruke | Organska bašta

Začinsko bilje na terasi i na dohvat ruke

Više u knjizi Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti

Lavanda, ruzmarin, majčina dušica, žalfija, bosiljak, lovor, ali i peršun, celer, vlasac su biljke koje možete gajiti u saksijama i sandučićima na prozorskoj dasci u kuhinji ili na terasi. Začinsko bilje ovako gajeno je i osetljivije pa je potrebno posvetiti mu više pažnje i negovati ga kako biste uvek imali na dohvat ruke mirisno začinsko bilje.

Mini baštica sa začinskim biljem biće i ukras u stanu ili na terasi jer lavanda i vlasac imaju atraktivne cvetove. Neke od ovih biljaka možete zasaditi i deljenjem bokora stare biljke ili setvom semena i proizvodnjom rasada.

O mikroklimatskim uslovimana koji su preduslovi  za optimalan rast povrća na terasi pročitajte u knjizi Organska bašta.

vlasac u saksiji

Za sađenje začina, s obzirom da ih koristimo za pripremu hrane, ne koristiti gotovu zemlju za cveće jer može u sebi sadržati razne hemikalije  koje u principu nisu štetne po cveće.

Koristiti istu mešavinu kao i za gajenje povrća na terasi ( o gajenju povrća u zatvorenom prostoru saznajte više na predavanjima i obukama).

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

 

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1