Dom je okosnica života | Organska bašta

Dom je okosnica života

nas dom       Kuća je mesto gde se naši životi stvaraju, rastu i sazrevaju i ona se vremenom oblikuje po otisku našeg života. Ona raste i širi se sa nama i predstavlja centar prostora u kojem boravimo, uživamo i stvaramo i koji želimo da ozelenimo. Kao rezultat naših ideja, angažovanja i velikog rada dobija se harmonično okruženje koje ne predstavlja samo prostor za život i rad već i mesto koje inspiriše i odmara.
Dom, na prvom mestu, mora da bude zdravstveno bezbedan za one koji u njemu žive ali i energetski efikasan jer je očuvanje prirodnih resursa prioritet današnjice.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Položaj parcele na kojoj se podiže stambeni objekat, izbor materijala za gradnju, ulaganje u izolaciju, zamena dotrajalog materijala i postavljanje efikasnijeg načina grejanja su od izuzetnog značaja i isplatiće se u budućnosti.

Svaka kuća je posebna i jedinstvena, ali uvek ima prostora za neko još bolje rešenje ili pametno ulaganje.

Na ovim stranama bavićemo se kućnim temama i praktičnim idejama.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1