Klub organskih baštovana – naše bašte 1

U proteklih 10 godina kroz Školu organskog baštovanstva koja se održava u Beogradu prošlo je nekoliko stotina polaznika koje je život, kao i sve nas, vodio bliže ka snu o sopstvenoj baštici prepunoj ukusnih, sočnih i nadasve zdravih plodova, ili dalje od organske bašte ka nekim novim izazovima. 

Uglavnom, mnogi su postali iskusni baštovani i proizvođači, a nekoliko polaznika danas ima sertifikovanu organsku proizvodnju. Zaista se nikada ne zna kuda će nas ta druženja odvesti: neko gaji povrće za pijacu, neko se odlučio za lekovito bilje, a neko za proizvodnju cveća.

Uz to, družili smo se i, nadam se, združili na jednoj velikoj i korisnoj ideji.

Za početak evo jedne baštice:

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1