Briga o baštenskom alatu

       Da bi se zemljište u organskoj bašti obrađivalo na odgovarajući način, a biljke imale adekvatnu negu, potrebni su alat i odeća za rad.
Dobro očišćen i nauljen alat dočekaće novu sezonu spreman za upotrebu u proleće. Veoma je važno da svi metalni delovi budu dobro očišćeni od blata i rde i zaštićeni uljnim premazima od vlage i mraza.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Gumene ili plastične delove bolje je premazati glicerinom. Dobro pregledati sve spojeve metala i drveta na ručkama i držaljama i na vreme učvrstiti olabavljene delove. Drvene delove takođe štititi premazom za drvo. Čuvati alatke na suvom i prohladnom mestu, da se drvo od toplote ili vlage ne izvitoperi.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1