Završen je projekat „Baštovanstvo pod okriljem prirode“

Tokom ove jeseni, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, INKLUZIVNI KREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR IN realizovao je projekat koji je za cilj imao upoznavanje stanovnica ruralnih delova grada Sremska Mitrovica sa zelenom ekonomijom i organskim baštovanstvom.

Tokom realizacije projekta Produktivan život-Baštovanstvo pod okriljem prirode poštovali smo princip rodne ravnopravnosti jačajući ulogu marginalizovanih društvenih grupa kojima smo, kroz set tematskih radionica, pomogli da unaprede socio-ekonomski status i položaj u društvu.

Ciljevi treninga bili su upoznavanje polaznika sa osnovama organske proizvodnje povrća i njihovo osposobljavanje za samostalno planiranje i realizaciju proizvodnje.IMG - Copy (4)

Na predavanjima, koja su održana na 5 lokacija, korisnice projekta su se upoznale sa proizvodnjom zdravstveno-bezbedne hrane i mogućnostima ekonomskog osnaživanja uz racionalno korišćenje prirodnih resursa.

 

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1