Završen je projekat „Baštovanstvo pod okriljem prirode“ | Organska bašta

Završen je projekat „Baštovanstvo pod okriljem prirode“

Tokom ove jeseni, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, INKLUZIVNI KREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR IN realizovao je projekat koji je za cilj imao upoznavanje stanovnica ruralnih delova grada Sremska Mitrovica sa zelenom ekonomijom i organskim baštovanstvom.

Tokom realizacije projekta Produktivan život-Baštovanstvo pod okriljem prirode poštovali smo princip rodne ravnopravnosti jačajući ulogu marginalizovanih društvenih grupa kojima smo, kroz set tematskih radionica, pomogli da unaprede socio-ekonomski status i položaj u društvu.

Ciljevi treninga bili su upoznavanje polaznika sa osnovama organske proizvodnje povrća i njihovo osposobljavanje za samostalno planiranje i realizaciju proizvodnje.IMG - Copy (4)

Na predavanjima, koja su održana na 5 lokacija, korisnice projekta su se upoznale sa proizvodnjom zdravstveno-bezbedne hrane i mogućnostima ekonomskog osnaživanja uz racionalno korišćenje prirodnih resursa.

 

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1