Pridružite nam se – TESLA DAN, Pionirski grad

Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“, koji se nalazi na Košutnjaku u Beogradu, biće 10.07.2016. godine domaćin manifestacije pod nazivom TESLA DAN, kojom želimo da u Teslijanskom duhu obeležimo Nacionalni dan nauke i Dan rođenja Nikole Tesle.

Tog dana, od 9 do 14 časova, održaće se pet paralelnih programa u okviru kojih želimo deci da omogućimo da se zabave, kao i da, metodom učenja kroz igru, nauče nove stvari. Organizatori manifestacije su Dečiji kulturni centar Beograd, Energetski inovacioni centar Teslianum, Odbojkaški klub Apatin, NVO Volim prirodu i NVO Organska bašta. Događaj je podržan od strane uprave Grada Beograda i Info centra Delegacije EU u Srbiji, a čine ga pet paralelnih aktivnosti:

Muzičko-scenski program dečijeg hora „Čarolija“, koji će izvoditi atraktivne muzičke hitove, nastup dece-recitatora koji će govoriti citate Nikole Tesle, te EKOART RADIONICE u prirodi pod nazivom „Energija je svuda oko nas“. Deca će se na ovim radionicama, putem zanimljivih eksperimenata, upoznati sa obnovljivim izvorima energije: energijama sunca, vetra, vode i zemlje. Premijerno će biti izvedene numere iz prvog mjuzikla za decu „Tesla – tajna elektropije“, u izvođenju poznatih pevača i glumaca. Ovaj deo programa pripremio je Dečiji kulturni centar Beograd u trajanju od dva sata.
Tri radionice za decu Akademija malih genija – Tesla Genius, održaće EIC TESLIANUM u saradnji sa Asocijacijom CIVIS, a koje su razvijene u okviru istoimenog projekta koji je finansirala Fondacija Novak Đoković. Cilj radionica je da pomogne deci da poboljšaju svoje kognitivne veštine metodama koje je koristio Tesla.
Centar za promociju i edukaciju Organska bašta održaće pet radionica pod nazivom EKO TESLIANUM BAŠTA, gde će deca moći da na interaktivan način nauče mnogo o organskoj bašti, o pravilnom sađenju voća, povrća i drugih biljaka, kao i o tretiranju zemljišta.
Odbojkaški klub Apatin će na sportskim terenima držati treninge i RADIONICE ODBOJKE, gde će biti odigran i revijalni turnir u kom će učestvovati sva zainteresovana deca, koja će tako moći da nauče osnove ovog sporta.
Pet radionica „Da, volim prirodu“ biće realizovano u režiji NVO Volim prirodu, a na njima će deca učiti o prirodi i kako da se s njom povežu koristeći svoju kreativnost.
Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju, a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

50627_deca-2_iff

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1