Sočivo sa žalfijom | Organska bašta

Sočivo sa žalfijom

Sastojci:

300 g sočiva

1 glavica crnog luka

pola čaše belog vina

supa od povrća

maslinovo ulje

veza žalfije

so

biber

Sipati sočivo u šerpu, preliti hladnom vodom i ostaviti da odstoji 4-5 časova i potom procediti. U dubokoj šerpi propržiti seckani crni luk sa 2 kašike maslinovog ulja. Dodati isceđeno sočivo, posoliti i pobiberiti, preliti vinom i kuvati na niskoj temperaturi. Kada vino ispari, sočivo zaliti vrelom supom i kuvati još 35-40 minuta. Po potrebi doliti supu. Kuvano sočivo začiniti žalfijom i poslužiti kao predjelo ili kao prilog.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1