Organskim proizvođačima podsticaji 400% veći

Objavljen  je Pravilnik o izmenama Pravilnika o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju ( „Službeni glasnik RS“ broj 20/2020).

Pravilnik o izmenama Pravilnika o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju ( Sl. glasnik broj 20 /2020)

Iznos procenta  uvećanja podsticaja za organsku biljnu proizvodnju u odnosu na osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju iznosi 400%, ili 26.000 dinara po hektaru.

Maksimalni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 520.000 dinara.

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1