Preparat od ljute paprike protiv kupusara

Recept:

Uzeti 1 kg svežih ili1/2 kg suvih plodova (ljutih, feferona) samleti, staviti u emajlirani sud i ostaviti na zaklonjenom mestu 2 dana. Zatim tečnost prokuvati i ostaviti da stoji još 2 dana. Rastvor procediti i čuvati na tamnom i hladnom mestu u dobro zatvorenim bocama (zapečaćene voskom ili parafinom).

Uzima se 0,5 l koncentrata na 10 l vode i doda 40 g domaćeg sapuna i koristi se odmah po rasađivanju, a zatim se ponavlja na 10-15 dana. Po formiranju glavica koristiti razređeniji rastvor 0,1 l na 10 l vode.

Više u knjizi: Bastovanstvo pod okriljem prirode

ŠKOLA ORGANSKOG BASTOVANSTVA

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

Foto: knitspot.com

peppersHot081610

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrca s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke uorganskoj bašti, Bašta za početnike ...) i autor programa i predavač u »Školi organskog baštovanstva«. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošacima. More Posts

UA-96174983-1