Preparat od ljute paprike protiv kupusara

Recept:

Uzeti 1 kg svežih ili1/2 kg suvih plodova (ljutih, feferona) samleti, staviti u emajlirani sud i ostaviti na zaklonjenom mestu 2 dana. Zatim tečnost prokuvati i ostaviti da stoji još 2 dana. Rastvor procediti i čuvati na tamnom i hladnom mestu u dobro zatvorenim bocama (zapečaćene voskom ili parafinom).

Uzima se 0,5 l koncentrata na 10 l vode i doda 40 g domaćeg sapuna i koristi se odmah po rasađivanju, a zatim se ponavlja na 10-15 dana. Po formiranju glavica koristiti razređeniji rastvor 0,1 l na 10 l vode.

Više u knjizi: Bastovanstvo pod okriljem prirode

ŠKOLA ORGANSKOG BASTOVANSTVA

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

Foto: knitspot.com

peppersHot081610

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1