Organska hrana zaustavlja propadanje sela

U modernom svetu, brzog života i brze hrane, na kojoj počiva i savremena poljoprivreda, što se postiže upotrebom hemijskih sredstava i đubrenjem veštakom, vrednost organske proizvodnje sve više dobija na značaju.

Biološka ravnoteža i ekološke vrednosti, čime se čuva zdravlje ljudi, pre četiri godine bili su motivi trojici tada dvadesetdvogodišnjaka da krenu u proizvodnju povrća po principima održive poljoprivrede. Oni su danas uspešni mladi preduzetnici, čije organsko povrće kupuju u Vojvodini i u prestonici.

Pivničani Mirko, Toni i Vladimir zasnovali su proizvodnju na 30-ak ari. Danas uzgajaju više vrsta povrća na čak 33 jutra, na otvorenom opširnije – Agro News.

0001033940_l_0_lek3yy

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1