Radovi u decembru

U ovom periodu, pogotovo nakon ovog oskudnog snega, malo je poslova koji se mogu obavljati napolju.  Ukoliko niste napravili kompost, svu raspoloživu organsku materiju poslagati usitnjenu po lejama. Brinuti o voću i ukrasnim drvenastim vrstama i šiblju koliko to vremenski uslovi dozvole. Ovo je mesec kada treba uživati u plodovima jednogodišnjeg rada, a u slobodno vreme pregledati alat, učvrstiti držalje i zaštititi metal. Pred kraj meseca u tople leje posejati salatu i luk za rano proleće ili papriku ukoliko želite da je što ranije u proleće rasadite.

DSC009671-1024x768

Redovno pregledati povrće u trapu ili podrumu, prekontrolisati turšiju, džemove i ostalu zimnicu i započeti sa planiranjem naredne sezone. Sada će dobro doći zapisana zapažanja i dnevnik radova u povrtnjaku.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1