Radovi u bašti u februaru

images (4)

Ako nemate toplu leju napravite je sada. U prvoj dekadi meseca u nju posejati papriku, paradajz, kupus i kelerabu. Ako je zemljište bez snega, mesta gde ćete sejati grašak, boraniju i pasulj posuti drvenim pepelom, a Preparatom od raznog bilja (izuzev odoljena) zaliti mesta gde ćete sejati paradajz, tikvice, pasulj i jagode. Ovaj preparat povećava otpornost biljaka i smanjuje mogućnost njihovog oboljevanja.

Saznajte više o Školi organskog baštovanstva

U drugoj dekadi pripremiti baštu za ranu setvu. Ako je bašta prosušena i pripremljena možete posejati peršun, seme crnog luka (za arpadžik), grašak i spanać i posaditi arpadžik.
U trećoj dekadi pikirati rasad paradajza, paprike i kupusa. Ovo je krajnji rok za presađivanje leske i sađenje drugog voća. Ako je lepo vreme (bez snega), treba skinuti malč, posuti kompost po bašti i ostaviti zemlju da se ugreje.

Iz knjige „Organska bašta“.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

 

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1