Baštalište – sezona

U toku je prijava gradskih baštovana za drugu sezonu Baštališta!

wwoof-028-665787337

Pod parolom „Da bašta postane naše igralište – BAŠTALIŠTE!“, prva baštenska zajednica u Beogradu poziva sve zainteresovane za uzgoj organskog povrća da se informišu o tome kako funkcioniše ova baštenska zajednica, kako da postanu članovi ili volonteri, planiranim seminarima za organsko baštovanstvo.
Mentor rada Baštališta je Snežana Ognjenović, promoter organske proizvodnje i autor nekoliko knjiga iz ove oblasti.
Baštalište je baštenska zajednica osnovana tokom zime 2012/13. u Slancima, 8km od centra Beograda. Na parceli od 6 ari, 12 baštovana različitog uzrasta i obrazovanja uzgaja organsko povrće za sopstvene potrebe u duhu solidarnosti i deljenja. Zajedničkim ulaganjem obezbedili su sistem za navodnjavanje, alat, većinu potrebnog semena i rasada i vodu sa željom da skrenu pažnju gradske vlasti na ekološki, socijalni, zdravstveni i ekonomski interes pretvaranja zapuštenih urbanih prostora u cvetnjake i povrtnjake, koji bi bili dostupni velikom broju građana po principu „jedna opština, jedno Baštalište“.
Više informacija na Baštalište

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1