Organskom hranom u borbi protiv kancera | Organska bašta

Organskom hranom u borbi protiv kancera

Nova studija prestižnog francuskog medicinskog i poljoprivrednog istraživačkog instituta, pod vođstvom Univerziteta u Sorboni, je došao do saznanja da je konzumiranje organske hrane direktno povezano sa smanjenjem rizika od raka.

Tokom sedam godina trajanja studije je posmatrana ishrana i zdravlje skoro 70.000 ljudi, i samim tim međusoban uticaj načina življenja i navika u ishrani (organski potrošači teže zdravijem načinu života i ishrani).

Joanna Lewis, direktor Sektora politike u udruženju Zemljište kaže: „ Na zdraviju ishranu i organsku hranu bi svi trebali da imaju pravu, a ne da to bude privilegija za nekolicinu. Najjači dokaz za smanjenje rizika od raka je povezan sa zdravijim navikama u ishrani: više voća i povrća, manje mesnih prerađevina, rafinisanih ugljenih hidrata i šećera. Ipak, ova studija navodi da opširnije – Serbia Organica.

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1