Organska bašta-planiranje za duži vremenski period | Organska bašta

Organska bašta-planiranje za duži vremenski period

RX-DK-GDN04602_lengthen-view_s4x3_lg

Planiranje i analiza predstavljaju važan korak na putu ka uređenju dvorišta i imanja. Okućnica mora da funkcionalno zadovoljava potrebe porodice. Najpre treba definisati  celine koje su neophodne  i šta je prioritet.

Organska bašta se planira za duži vremenski period. Sem mesta za gajenje korisnih biljnih vrsta, pokušajte da zamislite i živu ogradu u periodu cvetanja, ruže u maju i tepih od belih rada u proleće.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Kako boravak u bašti i nega biljaka povoljno utiču na opšte psiho-fizičko zdravlje, svaki od pobrojanih elemenata je važan.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1