Organska bašta-planiranje za duži vremenski period

RX-DK-GDN04602_lengthen-view_s4x3_lg

Planiranje i analiza predstavljaju važan korak na putu ka uređenju dvorišta i imanja. Okućnica mora da funkcionalno zadovoljava potrebe porodice. Najpre treba definisati  celine koje su neophodne  i šta je prioritet.

Organska bašta se planira za duži vremenski period. Sem mesta za gajenje korisnih biljnih vrsta, pokušajte da zamislite i živu ogradu u periodu cvetanja, ruže u maju i tepih od belih rada u proleće.

Saznajte više o Školi organskog baštovanstva

Kako boravak u bašti i nega biljaka povoljno utiču na opšte psiho-fizičko zdravlje, svaki od pobrojanih elemenata je važan.

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1