Bio-bašta za decu

Davne 2002. godine pokrenut je u Novom Sadu projekat  „Bio-bašta za decu“. Ideja je bila da se kroz crteže, pesmu, priču i sam rad u bio-bašti deci predškolskog uzrasta i učenicima približi svet povrća, cvetnih korisnih vrsta, korisnih ali i štetnih insekata, sitnih baštenskih životinjica.

images 2

Tokom realizacije projekta decu su upoznala poznate i nepoznate biljke, naučili kako da seju i sade povrće i negovali ih tokom rasta. Kasnije su ubrano povrće koristili u kuhinjama za pripremu obroka. Ovu ideju o podizanju bašti u okviru vrtića i osnovnih školi prihvatili su mnogi.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1