Žalfija kao začinska biljka | Organska bašta

Žalfija kao začinska biljka

Preuzeto iz knjige: Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti

Aromatični listovi su vrlo dobar dodatak seckanom mesu, stekovima, ovčetini, jagnjetini, telećim odrescima i nadevima za guščje pečenje. Koristi se u varivima kao i omletima sa sirom i zelenišem.  Žalfija se, takođe, upotrebljava kao začin jelima od riba.

Sočivo sa žalfijom

Izdavač „Organska bašta: sva izdanja – baštovanstvo

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović.

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1