NLB banka odabrala najbolje iz organske proizvodnje

nlb-banka-konkurs-280x180NLB banka Beograd nagradila je tri najbolja projekta u oblasti organske proizvodnje i prerade hrane za 2015. godinu. Ovo je četvrti konkurs NLB banke za najbolje projekte iz ove oblasti a nagrađenima je dodeljeno 1,4 miliona dinara za unapređenje organske proizvodnje.
Odluku o nagrađenima donela je komisija nakon pregledanih prijava više od 40 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koja se bave organskom proizvodnjom i preradom hrane.
Najbolji projekat gazdinstva Grujičić iz Uba nagrađen je novčanom donacijom od milion dinara, drugu nagradu od 300.000 dinara pripao je Stevici Kracunijelu iz Bele Crkve a treću nagradu i 100.000 dinara dobio je projekat Milorada Aćimovića iz Futoga.
Od ukupno prispelih projekata na NLB Organic konkurs 61% odnosi se na biljnu proizvodnju, među kojima dominiraju projekti u  opširnije – Agro News.
nlb_organik-1000x666
About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1