Održan prvi karavan organska hrane u Beogradu

Tokom vikenda 12. i 13. 09. održan je  PRVI KARAVAN ORGANSKE HRANE U BEOGRADU NA PIJACI „KALENIĆ“  u okviru projekta “Pijačni karavani na beogradskim pijacama”.

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za razvoj organske proizvodnje „Serbia organika“, predstavile su po prvi put karavan organske hrane  u cilju promovisanja i razvoja organske poljoprivrede i poboljšanja ponude na beogradskim pijacama. Ideja ovog projekta je da se karan „provoza“ po centralno gradskim pijacama koje se nalaze u sistemu Preduzeća, kako bi svi Beogradjani imali mogućnost kupovine proizvoda u svom komšiluku. Za tu namenu su izradjene posebne pokretne tezge.

Na dvodnevnoj manifestaciji su se predstavila  mnoga organska gazdinstva, a karavan je naišao na dobar odziv stanovnika okoline pijace  kao i ostalih stanovnika Beograda.

karavan

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1