Ministarka Mihajlović obišla Centar za ekonomsko osnaživanje u Sremskoj Mitrovici

Tokom avgusta prošle godine započeo je projekat koji je realizovalo udruženje građana »Inkluzivni centar »In« iz Sremske Mitrovice sa ciljem Osnivanja Centra za ekonomsko osnaživanje, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave.

Projekat je nastavljen tokom 2017. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grada Sremske Mitrovice.

Danas je salaš otvorio svoja vrata za brojne uvažene goste koji su došli da prisustvuju svečanom otvaranja Centra.

Preuzeto sa N1:

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, otvorila je Centar za osnaživanje žena žrtava porodičnog nasilja u Sremskoj Mitrovici, drugi ovakvog tipa u Srbiji, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlovićeva je podsetila da je prošle godine prisustvovala otvaranju sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je za godinu i po dana pomoć potražila 51 žrtva porodičnog nasilja, ali da se otvaranjem Centra za osnaživanje žena pravi važan korak dalje.

„Zaštita žena žrtava nasilja počinje u sigurnoj kući, ali se završava tako što ćemo pomoći ženama da se obuče, edukuju i ekonomski osnaže, jer samo ekonomski nezavisna žena je slobodna žena“, izjavila je Mihajlovićeva.   više

 

Post pripremila Snežana Ognjenović.

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1