Utisci sa organske ture na Staroj planini

Jedan vikend u maju je naše udruženje organizovalo Organski bus koji je zainteresovane potrošače, proizvođače, simpatizere i sve ljude dobre volje odvezao na samu granicu sa Bugarskom.
Vikend 23. i 24. maja je zaista počeo obeshrabrujuće, kiša koja je neprestano padala, bolje reći pljuštala tokom cele noći i obećavala jedan kišan i blatnjav vikend je na našu veliku radost ustupila mesto suncu i predivnim belim oblačićima koji su nas od pozdravili kod Jagodine i bili uz nas do samog povratka.

Naš put je bio dug, posebno kada su se obrisi Stare planine počeli nazirati kroz naše prozore i nestrpljenje je sve više raslo, činilo nam se da smo toliko blizu, a opet nedovoljno da…opširnije – Serbia Organica.

za sajt 4

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1