Održivo korišćenje zemljišta

Povodom obeležavanja Međunarodne godine zemljišta 2015. na Institutu za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim šančevima održan je 10. septembra naučno-stručni skup pod nazivom “Održivo korišćenje zemljišta”.

Skup, koji je okupio predstavnike svih institucija koji se bave proučavanjem, upravljanjem i korišćenjem zemljišnih resursa u Srbiji, kao i međunarodne organizacije, zvanična je podrška Republike Srbije inicijativi Ujedinjenih nacija da se 2015. proglasi za Međunarodnu godinu zemljišta i širom sveta obeleži nizom manifestacija u cilju  opširnije – Agro News.

odrzivo_zemljiste

skup

About Snezana Ognjenovic

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA" koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Do danas, autor je velikog broja priručnika iz domena organske proizvodnje i baštovanstva. Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima. Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica". More Posts

UA-96174983-1