Golija i Rudno – odmor o kakvom ste maštali

Iako sam se dugi niz godina bavila planinarenjem i speleologijom moram da priznam da sam se prošlog meseca prvi put obrela u Rudnom, planinskom mestu na preko 1000 m nadmorske visine.

Domaćini koje smo posetili žive još 300-400 m iznad u bajkovitom sklopu šuma, visoravni, starog snega koji nas je sačekao i novog koji nas je pratio tokom celog dana.

Pošto je poseta bila poslovne prirode obilazili smo gazdinstva i proizvođače i razgovarali sa brojnim domaćinima između ostalog i o organskoj proizvodnji, novim proizvodima, eko turizmu pod pokroviteljstvom opštine Kraljevo i GIZ-a. Nažalost, nije bilo vremena za bliže upoznavanje sa istorijom ovog mesta i obilazak brojnih prirodnih lepota od kojih je zastajao dah.

Rudno i nebo – to je mesto gde duša može da se odmori, a telo pročisti. Ukoliko želite da se na miru izrazgovarate sa sobom i uz to osetite prisutnost čiste prirodne energije koje budi čula i tera um na iskrenost – Rudno je pravo mesto za smiraj i upoznavanje sebe.

A, tokom hladnih noći utočište će vam pružiti naši domaćini – porodica Vilimonović.

 

 

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1