Festival organske proizvodnje – pijaca organske hrane u bloku 44

U cilju podizanja svesti šireg stanovništva i unapredjenja nivoa informisanosti o osobinama organskih namirnica, značaju konzumiranja, specifičnostima same proizvodnje, kontrole i sertifikacije itd, „Serbia organika“ će  za vikend, 12 i 13. 07. organizovati Festival organske proizvodnje na pijaci u Bloku 44  pod  motom “Kupi organsko-budi prijatelj sebi i svojoj okolini. U tu svrhu su za potrošače pripremljeni i edukativni materijali.  

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

Pre 3 godine Beogradjani su dobili sigurno mesto gde mogu svakog vikenda pazarati  sve traženije sertifikovane organske proizvode. Uz podršku JKP  “Gradske pijace“, Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje “Serbia organica “ je u julu 2011. godine organizovala prvu pijacu organske proizvodnje na platou ispred pijace na Novom Beogradu u bloku 44. Pijaca je brzo prerasla u stalnu pijacu na kojoj prodaju svoje proizvode farmeri iz raznih delova Srbije, a  koji se nalaze u sistemu kontrole i sertifikacije u skladu sa propisima kojima je uredjena ova oblast poljoprivredne proizvodnje. Potrošači organskih proizoda na pijaci imaju mogućnost da u direktnom kontaktu sa proizvodjačima saznaju mnogo i o samom načinu i metodama  koje se sprovode u cilju dobijanja ovih visoko vrednih namirnica koje su prijatelji ne samo ljudima već i ostalim živim stvorenjima i celokupnoj životnoj sredini.

pijaca-slide

Kako-su-protekli-dani-...3

 

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1