Čuvanje stada na tradicionalan način

Na farmi Ravna šuma u ataru sela Prtopopinci, kraj Dimitrovgrada, Aleksandar Vasov gaji autohtone rase ovaca i koza koje se i čuvaju na tradicionalan način, a to podrazumeva izvođenje na pašu, čuvanje stada sa psima šarplaninske i karakačanske rase.
Aleksandar kaže da svojim ovcama i kozama čak i kao pravi pastir svira na tradicionalnom instrumentu koji se zove kaval. Na farmi ima 100 ovaca i 80 koza. Od ovaca najzastupljenija rasa je  opširnije- Agrobiznis magazin.

14353127387

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1