Studenti zainteresovani za organsku proizvodnju

Organska poljoprivreda sve više zanima mlade ljude koji u ovoj proizvodnji vide budućnost s obzirom na sve veću upotrebu pesticida. Međutim ono što ih u isto vreme plaši je to što organska proizvodnja nije razvijena u Srbiji iako je naše podneblje idealno za gajenje hrane bez upotrebe hemijskih proizvoda.

Na imanju Zorice Milošević, koja se jedina bavi organskom proizvodnjom povrća u Svilajncu, studenti koji su zainteresovani za gajenje zdrave hrane imali su prilike da vide ali i nauče kako započeti sa ovom vrstom proizvodnje. Iako ih zanima organska proizvodnja, u isto vreme se i plaše da li će opširnije – Agro News.

Biofarma Milosevic

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1