Obaveštenje o štetama nastalim u šumama

Krajem novembra i početkom decembra 2014. godine, istočnu Srbiju je zahvatio talas niske temperature praćen pojavom kiše koja se ledila, stvarajući izuzetno debele naslage leda. Hladan period je trajao oko mesec dana, a praćen je dodatnim padavinama snega i jakim vetrovima, što je kumulativno otežavalo krošnje stabala, te je došlo do velikog broja lomova stabala, kao i izvaljivanja čitavih grupa stabala, stvarajući velike štete u šumama.

Usled izvaljenih stabala mnoge šumske saobraćajnice i mostovi (koje koristi i ruralno stanovništvo) postali su neprohodni. Obim i visina štete, koja je nastala opširnije – Agro News.

slovenija-led-reuters-main

 

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1