Nedovoljna zainteresovanost za organsku proizvodnju

Mnogo se u Srbiji priča o organskoj proizvodnji, a malo je urađeno prethodnih godina na ovom polju. Višegodišnja priča ne daje rezultate u južnom Banatu, gde se ovim poslom ozbiljno bavi Zoran Atanacković iz Crepaje, a mladi Bojan Vojinov iz Dolova pokušava da afirmiše ovu proizvodnju. Napretka u ovom delu Banata nema, mada je organska proizvodnja značajna za agrar Srbije, poručuje Željko Radošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede.

– Organskom proizvodnjom ne možemo biti zadovoljni, s obzirom na to da je  mali broj gazdinstava upisan u registar, a koji se njom bavi. Najveći procenat se nalazi na području opširnije – Agro News.

Porodica Atanacković - Crepaja

Porodica Atanacković – Crepaja

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1