Stariji modeli fiksnog telefona ponovo bili u upotrebi

Još je kritična situacija u delovima zemlje koje je zadesila ova katastrofa, ne zna se broj stradalih. Ovo su vremena kada se postavljaju brojna pitanja, ne samo o pitanjima opšte i lične bezbednosti, već i kako naš sadašnji stilovi života i tehnološki napredak utiče na našu sposobnost (nesposobnost) da se izborimo sa ekstremnim nedaćama.

6a00d83451c46169e2017ee657f9b1970d-500wi

Mnogi gradovi ostali su već nakon početka svih ovih nemilih dešavanja bez struje koja je ciljano isključivana. Drugi put ćemo pretresti kako se to odrazilo na one koji su tri-četiri dana bili bez nje i bez vode, to samo oni znaju. Ali, kako svi u kući imamo bežične i mobilne telefone, baterije su se veoma brzo ispraznile. Strašno je da, uz tu silnu i sofisticiranu tehniku, nismo u mogućnosti da uputimo poziv za pomoć, nađemo članove porodice. Tada valjda proradi neuništivi nagon za samoodržanjem i ljudi su u podrumima i ostavama nalazili starije modele i tako uspostavljali vezu.

Zato, pre nego se olako oslobodimo nečeg starog ipak da razmislimo o tome da li je ono novo i napredno uvek i najsvrsishodniji izbor za nas.

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

UA-96174983-1