Ekološko približavanje EU košta 11 milijardi evra

Za usaglašavanje zakona Srbije i propisa EU o zaštiti prirodne sredine i proizvodnji ekološki bezbedne robe za tržište EU.

Za usaglašavanje zakona Srbije i propisa EU o zaštiti prirodne sredine i proizvodnji ekološki bezbedne robe za tržište EU, tokom pregovora o članstvu biće potrebno 11 milijardi i 400 miliona evra.

To su danas, u Briselu, drugog dana \“dubinskog upoznavanja\“ zvaničnika i stručnjaka Srbije s propisima EU u zaštiti životne sredine, što su im obrazlagali predstavnici Evropske komisije, istakle glavni pregovarač Srbije Tanja Miščević i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Poglavlje 27 – \“Životna sredina i klimatske promene\“, po rečima Tanje Miščević, \“veliko je, teško, skupo, dugotrajno poglavlje koje je, možda, najveći izazov za velike mogućnosti razvoja\“.

To, kako je dodala, obuhvata veliki broj pravnih akata koje Srbija mora uneti u svoje zakonodavstvo, iako to ne mora nužno biti sve sprovedeno do trenutka…opširnije- Agrobiznis magazin.

images (4)

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1