Srpska poljoprivreda zanimljiva strancima

Grad Niš već na prvoj održanoj licitaciji pod zakup izdao nekoliko desetina hektara slobodnih i obradivih parcela na svojoj teritoriji.

Može li se u Srbiji obnoviti poljoprivredna proizvodnja od koje se nekada, uz veliki rad, dobro živelo? Odgovor je možda u nedavno održanoj licitaciji koju je organizovala Uprava za poljoprivredu Niša, koja je u zakup ponudila poljoprivredno zemljište na teritoriji grada.

Kako je objasnio načelnik Uprave Saša Stojiljković, prethodnih meseci postojalo je ogromno interesovanje  opširnije- Agrobiznis magazin.

stara-planina-4

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1