ZDRAVLJE I LEPOTA

Biljke nas hrane, leče, oblače, pružaju nam zaštitu…upoznajmo pobliže njihovu nutritivnu vrednost i lekovita svojstva.

Zdrav, vitalan, snažan muškarac  Prošle su slave tokom novembra i decembra, pa stiže proslava Nove godine, a onda repriza…Božić…slave…još jedna proslava Nove godine…rođendan…krštenje… Evo kako biljke mogu da pomognu kod tegoba izazvanih prekomernim UŽIVANJEM u …

Nova studija prestižnog francuskog medicinskog i poljoprivrednog istraživačkog instituta, pod vođstvom Univerziteta u Sorboni, je došao do saznanja da je konzumiranje organske hrane direktno povezano sa smanjenjem rizika od raka. Tokom sedam godina trajanja studije …

Preuzeto iz knjige: Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti Aromatični listovi su vrlo dobar dodatak seckanom mesu, stekovima, ovčetini, jagnjetini, telećim odrescima i nadevima za guščje pečenje. Koristi se u varivima kao i omletima …

Toliko se priča i piše o nutritivnim vrednostima povrća da ponekad zaboravimo na njihovu lekovitost i da su nekada činili okosnicu tradicionalne medicine.  Jedan od važnih lekovitih biljaka iz bašte je upravo crni luk. Primena …

Bosiljak je, po čitavoj Evropi, rasprostranjena biljka iz porodice usnatica. Ovo je ukrasna biljka, a njeno sveže ili osušeno lišće koristi se za lečenje i začinjavanje jela. Lišće ima aromatično-suvi miris i prijatan, osvežavajući ukus. …

Primena u narodnoj medicini Ova jedinstvena biljka, u narodu korišćena  „protiv uroka“ proglašena je 1989. godine za najkompletniju farmakološku biljku. Beli luk ima specifičan, jak i prodoran miris sa laganom primesom mirisa na sumpor, a …

1 2 3
UA-96174983-1