Planiranje i uređenje

Izbor lokacije, ekološki preduslovi, planiranje i uređenje okućnice.

Udruženje će, u cilju promovisanja organske proizvodnje, baštovanstva i hortikulture i tokom maja održavati besplatne konsultacije. Konsultacije su ISKLJUČIVO namenjene sugrađanima koji planiraju proizvodnju (za sopstvene potrebe ili profesionalnu proizvodnju),  a u cilju pomoći zainteresovanima …

Bob je jednogodišnje povrće poreklom sa Tibeta i smatra se najstarijom kulturom među leguminozama. Masovno je korišćen u ishrani na evropskom kontinentu pre pojave pasulja. Kasnije su ga potisnuli grašak, pasulj i boranija. Najčešće se …

Tikve potiču iz Centralne Amerike i uz kukuruz su bile glavna hrana Inka, Maja i Asteka. Pradomovina im je Meksiko, ali su se brzo odomaćie u Evropi po otkriću Novog sveta. Tikve obrazuju vrežasto, dugo, …

Loši vremenski uslovi tokom marta omeli su i organske proizvođače tako da su većinu prolećnih poslova pomerili za april. Tako je i Svetlana započela radove na otvorenom, a u plastenicima je veoma živo i zeleno. …

Saznajte više o Školi organskog baštovanstva Poručite knjige: Organska bašta    Gajenje povrća od A do Š Divlji oblik ovog izvanrednog povrća može se naći na obodima Sredozemnog mora, a do danas razvijeno je mnogo varijeteta.  Svi …

Poručite knjigu: Ređe gajene vrste povrća Saznajte više o Školi organskog baštovanstva Pročitajte više o gajenju batata, kineske brokole, čičoke, muskatne tikve. Poreklo i sastav Loboda je jednogodišnja zeljasta biljka iz iste familije iz koje …

Upoznajte našu Školu organskog baštovanstva i organske poljoprivrede Tokom vikenda održali smo radionicu za polaznike Škole u našoj demonstracionoj bašti. Ovo je bila prilika da se budući baštovani upoznaju sa pripremom zemljišta za setvu. Naša …

Knjigu možete poručiti popunjavanjem narudzbenice na našem sajtu ili  kupovinom u našoj PRODAVNICI.   Knjiga „GAJENJE POVRĆA OD A DO Š“  upoznaje čitaoce sa fascinantnim svetom povrtarskih vrsta koje se tradicionalno gaje na našim prostorima i predstavljaju …

Tokom prethodnih 5 godina nekoliko stotina polaznika prošlo je našu Školu i steklo neophodna znanja potrebna za proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane. Tokom tog perioda, a i brojnih godina iza nas, promovisali smo organsku proizvodnju, …

1 2 3 8