Organski proizvodjač – Svetlana Stojanović Kikinda

O nama

Površina: 7 ha

Sertifikaciona kuća: Ecovivendi, Beograd

Biljna proizvodnja: povrće

Opis: Svetlana Stojanović iz Kikinde, proizvođač organske hrane i majka troje dece podigla je doživljaj ovog poziva na viši nivo. Organska proizvodnja na njivi i u plastenicima, na površini od 7 ha, omogućuje njenoj porodici duži period plasmana povrća i prerađevina. Voli raznovrsnost, ali poznata je po kvalitetnoj proizvodnji paradajza, paprike, krastavaca, ali i kupusnjača, pre svega kelerabe i kineskog kupusa, kao i pasulja. Svetlana se organskom poljoprivrednom proizvodnjom bavi od 2004. godine, sertifikat o organskom poreklu proizvoda je dobila 2008. godine.

Kreativna i svestrana, ne samo da teži ka tome da u skladu sa principima organske proizvodnje zaokruži ciklus, baveći se i biljnom i životinjskom proizvodnjom, nego želi da napravi i kamp u kome bi pre svega deca, ali i odrasli mogli da borave, uživo vide životinje i biljke i nauče neke nove i interesantne stvari.

Organska proizvodnja na njivi i u plastenicima, na površini od 7 ha, omogućuje njenoj porodici duži period plasmana povrća i prerađevina. Voli raznovrsnost, ali poznata je po kvalitetnoj proizvodnji paradajza, paprike, krastavaca, ali i kupusnjača, pre svega kelerabe i kineskog kupusa, kao i pasulja. Svetlana se organskom poljoprivrednom proizvodnjom bavi od 2004. godine, sertifikat o organskom poreklu proizvoda je dobila 2008. godine, a usluge kontrole i sertifikacije organskih procesa i proizvoda izvršava ovlašćena kontrolna organizacija Ekovivendi.

Smatrajući da je bavljenje organskom proizvodnjom za ljude sa visoko moralnim sklopom i sama pokazujući i dokazujući visok stepen lične i društvene odgovornosti, ona lako zadobija poverenje potrošača, koji se sa zadovoljstvom konsultuju, kontaktiraju je i vremenom postaju verni kupci, kao što je ona njihov verni proizvođač.

Kontakt: 0692765462

UA-96174983-1