Začinske i lekovito bilje

Bez začinskih i lekovitih biljaka ne može se zamisliti bašta, a sem što su važan dodatak ishrani i lek, doprinose zdravlju gajenog povrća i voća.

Biljna proizvodnja: povrće, voće, ratarske kulture Proizvodi: brašno od više vrsta žitarica, integralno brašno, pasterizovana cvekla, sok od cvekle, sušena začinska paprika, kiseli kupus ribanac, kiseli kupus u glavicama Josip Mamužić iz Ljutova kod Subotice, je 2003. …

Bosiljak je, po čitavoj Evropi, rasprostranjena biljka iz porodice usnatica. Ovo je ukrasna biljka, a njeno sveže ili osušeno lišće koristi se za lečenje i začinjavanje jela. Lišće ima aromatično-suvi miris i prijatan, osvežavajući ukus. …

Više u knjizi Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti Lavanda, ruzmarin, majčina dušica, žalfija, bosiljak, lovor, ali i peršun, celer, vlasac su biljke koje možete gajiti u saksijama i sandučićima na prozorskoj dasci u kuhinji …

UA-96174983-1