Povrće

Saznajte više o gajenju uobičajeno i ređe gajenih vrsta povrća,

Biljna proizvodnja: povrće, voće, ratarske kulture Proizvodi: brašno od više vrsta žitarica, integralno brašno, pasterizovana cvekla, sok od cvekle, sušena začinska paprika, kiseli kupus ribanac, kiseli kupus u glavicama Josip Mamužić iz Ljutova kod Subotice, je 2003. …

NOVA KNJIGA! Knjiga „GAJENJE POVRĆA OD A DO Š“  upoznaje čitaoce sa fascinantnim svetom povrtarskih vrsta koje se tradicionalno gaje na našim prostorima i predstavljaju okosnicu zdrave i uravnotežene ishrane. Autorka je, kroz spoj starih znanja …

Preuzeto iz knjige  „Ređe gajene vrste povrća„ Poreklo i izgled biljke Bamija je jednogodišnja biljka koja se gaji radi mladih, sočnih plodova, prijatnog, specifičnog ukusa. Ova egzotična biljka sa Orijenta sve je popularnija kod nas, a …

Ova jednogodišnja biljka pripada porodici kupusnjača. Vodi poreklo iz centralne i južne Evrope, ali je veoma raširena u severnoj Africi, Americi i na Bliskom istoku. U ishrani se koristi kao lisnato povrće. Cvetovi su sitni, …

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća NOVO Obuka preko interneta Endivija je pre svega salata prohladne klime. Gaji se radi listova koji formiraju rozetu glatkih, slabo ili jako naboranih, nazubljenih listova. Razlikuju se …

Bob je jednogodišnje povrće poreklom sa Tibeta i smatra se najstarijom kulturom među leguminozama. Masovno je korišćen u ishrani na evropskom kontinentu pre pojave pasulja. Kasnije su ga potisnuli grašak, pasulj i boranija. Najčešće se …

1 2 3 6
UA-96174983-1