Povrće / Voće / Začini

Najzastupljenije vrste povrća, voća, začinskog i lekovitog bilja.

Poručite priručnike: Organska bašta    Gajenje povrća od A do Š Setva i sađenje Sejati dezinfikovano seme. Rasad se za ranu proizvodnju seje u zaštićenom prostoru, toplim lejama i plastenicima, za srednje ranu u polutoplim …

Crni luk je povrće koje je visokokvalitetna hrana, začin i lek. Gaji se već 4000 godina. Stari Egipćani su zakletvu izrečenu pred lukom vrednovali kao najviši oblik zakletve. U Evropu je stigao preko Italije. Danas …

Poručite priručnike: Organska bašta    Gajenje povrća od A do Š Ovo povrće je poreklom iz toplih podneblja Srednje i Južne Amerike. Plodovi su različitih boja, oblika i veličina, prijatnog ukusa i mirisa, sa ili …

Poručite knjigu: Ređe gajene vrste povrća Ovo je jednogodišnja zeljasta biljka poreklom iz Južne Amerike, gde i danas raste u divljem obliku. Helio znači sunce, a tuberosus – gomoljast. U svetu je još zovu i …

Poručite knjigu: Ređe gajene vrste povrća Poreklo i izgled biljke Crni koren (Scorzonera hyzspanica) je samonikla dvogodišnja biljka koja se gaji zbog zadebljalog tamnosmeđeg korena izuzetno bogatog vitaminima i mineralima. Ubraja se u najkvalitetnije povrće, …

Poručite priručnike: Organska bašta    Gajenje povrća od A do Š Boranija se seje krajem aprila ili početkom maja, kada prođe opasnost od kasnih mrazeva. U kućice se seje po 5–6 zrna kada su u …

Bosiljak je, po čitavoj Evropi, rasprostranjena biljka iz porodice usnatica. Ovo je ukrasna biljka, a njeno sveže ili osušeno lišće koristi se za lečenje i začinjavanje jela. Lišće ima aromatično-suvi miris i prijatan, osvežavajući ukus. …

1 2 3 4 5 10