Alternativna medicina i homeopatija

Period 1990 – 2007.

Interesovanje za alternativnu medicinu i zdravlje uopšte počelo je 1990. godine usvajanjem makrobiotičkog načina ishrane, a kasnije i uključivanjem u aktivnosti Udruženja za celovit razvoj čoveka Vasa Pelagić” kao i  brojnih drugih udruženja. Tokom tog perioda upoznala se sa brojnim tehnikama kao što su thiatsu, refleksoterapija, masaža, tehnika mišićnog balansiranja… i stekla veliko znanje o uticaju hrane na zdravlje.

Tokom 1993. godine upoznaje se sa homeopatijom koja je veoma zainteresovala i 1995. godine završava Školu homeopatije pri “Prvom homeopatskom društvu” koju vode Prof. dr sci Miloš Popović i dr Olga Milisavljević. Tokom narednih nekoliko godina nastavlja usavršavanje pod budnim okom dr Milisavljević koja će joj  biti  mentor sve do njenog odlaska u inostranstvo.

Od 2000.  vodi aktivnu homeopatsku praksu u Banja Luci i drugim gradovima u Republici Srpskoj kao i u Crnoj Gori, gostuje na nekoliko televizija i radio stanica i propagira homeopatsko lečenje. Takođe, do 2007. godine praktikuje i, sa velikim uspehom, promoviše homeopatiju u Srbiji  osmislivši jedinstven pristup lečenju i zdravlju kombinovanjem više veština i znanje koje je stekla.

Danas aktivno radi na promociji značaja proizvodnje i konzumiranja zdravstveno-bezbedne hrane i ostvarivanju prava potrošača da budu upoznati sa njenim kvalitetom na tržištu.

Autor  je  i moderator tribinskog programa „Hrana za budućnost“ koji se održava od aprila 2015. u Domu omladine u Beogradu.

Autor je velikog broja  knjiga o uticaju hrane na zdravlje:

Priprema organski gajenih namirnica, 2014, Beograd.

Makrobiotičke poslastice-izdavač Beoknjiga Beograd.

Integralni hleb i peciva- izdavač Beoknjiga Beograd.

Veliki makrobiotički kuvar, recenzent- izdavač Beoknjiga Beograd.

Veliki vegetarijanski kuvar– izdavač Beoknjiga Beograd.

Začinsko bilje– izdavač Beoknjiga Beograd.

Magični svet lekovitog bilja– izdavač Beoknjiga Beograd.

 iStock_000017469080Small

UA-96174983-1