Škola organskog baštovanstva – održana radionica tokom vikenda | Organska bašta

Škola organskog baštovanstva – održana radionica tokom vikenda

Upoznajte našu Školu organskog baštovanstva i organske poljoprivrede

Tokom vikenda održali smo radionicu za polaznike Škole u našoj demonstracionoj bašti. Ovo je bila prilika da se budući baštovani upoznaju sa pripremom zemljišta za setvu.

NOVO ONLINE OBUKA

Naša demonstraciona bašta prostire se na 1.200 m2, a za sada će pod povrćem, začinima, korisnim cvetnim vrstama i voćem biti oko 600 m2. Preostala površina će se koristiti za društvene i edukativne sadržaje, pravljenje kompostišta, podizanje plastenika.. Bašta podižemo ljubaznošću naše kolegince koja nam je ustupila deo svog gazdinstva.

Parcela nije korišćena preko 20 godina i u decembru je preorana, a tek nakon kišnog perioda, polovinom aprila, uspeli smo da je dodatno obradimo.

Sem vrućine koja nas je pratila preko celog dana, vodili smo ljutu bitku sa pirevinom koja je gospodarila ovom parcelom. Šta je tu je, trudićemo se da izađemo na kraj sa njom.    Prijavljivanje

A evo i nas:

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1