P Keks sa bundevom

 

Keks sa bindevom

Recept:

2 šolje integralnog pšeničnog brašna

2 šolje zobenih pahuljica

2 šolje bundeve

4 kašike susamovog maslaca ili ulja

prstohvat morske soli

100g lešnika

50g suvog grožđa

 

Grožđice staviti da se namoče u malo vode. Bundevu očistiti i iseći na kockice. Staviti je da se kuva dok ne omekša sa prstohvatom morske soli. Za to vreme u vangli pomešati integralno pšenično brašno, zobene pahuljice, susamov maslac i  natopljene grožđice. Lešnik prepeći i samleti u mašinici za mlevenje oraha.

Još recepata za zdrave slatkiše bez šećera možete pronaći u knjizi Zdrave slatke poslastice

Dodati mlevene lešnike u vanglu sa ostalim sastojcima. Kuvanu bundevu izgnječiti i dodati integralnom brašnu, zobenim pahuljicama, lešniku i grožđicama. Sjediniti sve sastojke. Vodu dodati po potrebi. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Izručiti smesu na pleh, poravnati  navlaženom kašikom i peći 20 minuta na 180 stepeni C.

Saznajte više o Školi organskog baštovanstva

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović

About gardenorg

Autor bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnji promoter i predavač iz domena organske poljoprivrede i instruktor organskog baštovanstva. Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Autor je programa "ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA koja se sprovodi od 1996. godine. U svet izdavastva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”. Pisac je velikog broja priručnika koji popularizuju organsku proizvodnju (Organska bašta, Gajenje povrća od A do Š, Ređe gajene vrste povrća, Kompost-srce organske bašte, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti, Bašta za početnike ...). Predsednica je udruženja "Centar za promociju i edukaciju - ORGANSKA BAŠTA" koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.  More Posts

UA-96174983-1