Baštalište – sezona 2013/2014

U toku je prijava gradskih baštovana za drugu sezonu Baštališta!

wwoof-028-665787337

Pod parolom „Da bašta postane naše igralište – BAŠTALIŠTE!“, prva baštenska zajednica u Beogradu poziva sve zainteresovane za uzgoj organskog povrća da se informišu o tome kako funkcioniše ova baštenska zajednica, kako da postanu članovi ili volonteri, planiranim seminarima za organsko baštovanstvo.
Mentor rada Baštališta tokom sezone 2013/14 je Snežana Ognjenović, promoter organske proizvodnje i autor nekoliko knjiga iz ove oblasti.
Baštalište je baštenska zajednica osnovana tokom zime 2012/13. u Slancima, 8km od centra Beograda. Na parceli od 6 ari, 12 baštovana različitog uzrasta i obrazovanja uzgaja organsko povrće za sopstvene potrebe u duhu solidarnosti i deljenja. Zajedničkim ulaganjem obezbedili su sistem za navodnjavanje, alat, većinu potrebnog semena i rasada i vodu sa željom da skrenu pažnju gradske vlasti na ekološki, socijalni, zdravstveni i ekonomski interes pretvaranja zapuštenih urbanih prostora u cvetnjake i povrtnjake, koji bi bili dostupni velikom broju građana po principu „jedna opština, jedno Baštalište“.
Više informacija na Baštalište

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

UA-96174983-1